TEA TREE ESSENTIAL OIL View larger

TEA TREE ESSENTIAL OIL

ALQVIMIA- Αιθέριο έλαιο

49,00€

ALQAE00901

 0gm

less plus

10ml

Δράση

Καλλυντικό Επίπεδο: Δερμοπροστατευτικό, τονωτικό, κατάλληλο για θεραπεία ακμής, αναπλαστικό.

Θεραπευτικό Επίπεδο: Αντισηπτικό, αποχρεμπτικό, εντομοκτόνο, ανοσοδιεγερτικό, για τον ιδρώτα.

Ψυχολογικό επίπεδο: Διεγερτικό και ενεργητικό για καταστάσεις γενικής αδυναμίας.

Περιγραφή

Το αιθέριο έλαιο Tea Tree (Melaleuca Alternifolia) ή το έλαιο από φύλλα τσαγιού είναι το έλαιο με τον μεγαλύτερο αριθμό ιδιοτήτων και τη μεγαλύτερη θεραπευτική δύναμη. Eίναι καθαριστικό και αντισηπτικό. Το τεϊόδεντρο φυτρώνει μόνο σε μία περιοχή της Αυστραλίας, γι' αυτό και αυτό το έλαιο είναι τόσο ιδιαίτερο.

Οι ιδιότητες του αιθέριου ελαίου του Tea Tree είναι γνωστές εδώ και αιώνες από τους Αβορίγινες, τους πρώτους αποίκους της Αυστραλίας. Αυτό το αιθέριο έλαιο λαμβάνεται με απόσταξη με ατμό των φύλλων ενός δέντρου που φύεται μόνο στη βόρεια Αυστραλία που ονομάζεται Melaleuca alternifolia.

Στην Αυστραλία υπάρχουν πολλά είδη δέντρων με φαρμακευτικές ιδιότητες αλλά το «Melaleuca alternifolia» είναι αυτό με τις περισσότερες ιδιότητες και τη μεγαλύτερη θεραπευτική δύναμη. Αυτή η ποικιλία αναπτύσσεται μόνο στην περιοχή της Αυστραλίας, γνωστή ως Νέα Νότια Ουαλία και ιδιαίτερα κοντά στον ποταμό Ρίτσμοντ. Το καθαρό έλαιο τεϊόδεντρου είναι άχρωμο αλλά μερικές φορές μπορεί να έχει ανοιχτό κιτρινωπό χρώμα.

Είναι ένα από τα 12 βασικά αιθέρια έλαια. Ιδανικό για την καταπολέμηση δερματικών παθήσεων, ειδικά εκείνων που προκαλούνται από περίσσεια ενέργειας yin. Είναι το πιο απολυμαντικό και βακτηριοκτόνο αιθέριο έλαιο. Πολύ κατάλληλο για την προετοιμασία συνταγών με λάδι μασάζ για άτομα που βρίσκονται σε καταστάσεις γενικής αδυναμίας και σωματικής και πνευματικής εξάντλησης.

Δραστικά συστατικά

Terpineol, Gamma-terpinene, Alpha-terpinene

Συστατικά

MELALEUCA ALTERNIFOLIA (TEA TREE) LEAF OIL, LIMONENE*.

*Φυσικά συστατικά αιθέριων ελαίων 

Τρόπος Χρήσης

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ:

Χρήση στο πρόσωπο: προτείνουμε ανάμειξη με κάποιο φυτικό/βοτανικό έλαιο (carrieroil) πχ αμυγδαλέλαιο, καροτέλαιο, βαλσαμέλαιο, έλαιο καρπού αγριοτριανταφυλλιάς, σιτέλαιο) σε αναλογία 99% carrieroil συν 1% αιθέριο έλαιο. Αυτό μεταφράζεται σε 2 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο για κάθε 10 ml του carrieroil.

Χρήση στο σώμα: συνιστούμε αναλογία 97% CarrierOil συν 3% αιθέριο έλαιο, που σημαίνει 6 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο ανά 10 ml του carrieroil.

ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:

Διαχύτης: συνιστάται η χρήση διαχυτών χωρίς θερμότητα όπως το ALQVIMIAdiffuser, καθώς η θερμότητα τροποποιεί τις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Χρησιμοποιήστε το πολύ 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο στο διαχύτη.

Μπάνιο ή jacuzzi : εφαρμόστε το πολύ 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο στο νερό του μπάνιου.

Εισπνοή ατμού: εφαρμόστε το πολύ 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε μια κατσαρόλα με περίπου 1-2 λίτρα ζεστό νερό και εισπνεύστε καλύπτοντας το κεφάλι και την κατσαρόλα με μια πετσέτα, για να διατηρηθεί ο ατμός για περισσότερο.

Προφυλάξεις: Τοπική χρήση. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια σας και άλλες ευαίσθητες περιοχές. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού ή με οποιαδήποτε άλλη ιατρική θεραπεία. Ορισμένα αιθέρια έλαια είναι ευαίσθητα στο φως, επομένως μην εκθέτετε το δέρμα στον ήλιο μετά τη χρήση. Φυλάσσετε σε δροσερό (<25ºC), ξηρό μέρος, μακριά από το φως. Εύφλεκτο.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Πραγματοποιήστε αγορές με ασφάλεια
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
για αποστολές σε όλη την Ελλάδα
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ
Παγκοσμίως αναγνωρισμένα προϊόντα
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
visavisa masteromastero mastercardmastercard masterpassmasterpass mastercardmastercard safekeysafekey dinersdiners American ExpressAmerican Express