GINGER ESSENTIAL OIL View larger

GINGER ESSENTIAL OIL

ALQVIMIA- Αιθέριο έλαιο

56,00€

ALQAE25001

 0gm

less plus

10ml

Δράση

Σε καλλυντικό επίπεδο: Το αιθέριο έλαιο τζίντζερ έχει αρκετές ιδιότητες σε καλλυντικό επίπεδο, αφού είναι αντιφλεγμονώδες, αποτοξινωτικό και τονωτικό.

Σε Θεραπευτικό Επίπεδο: είναι ένα πολύ αποτελεσματικό αιθέριο έλαιο για την καταπολέμηση όλων των τύπων ναυτίας ακόμα και κατά την εγκυμοσύνη (πάντα υπό επίβλεψη). Βοηθά στην εξάλειψη του φουσκώματος. Στην κινεζική ιατρική, το σύμπτωμα της ψυχρής μήτρας αντιμετωπίζεται με στόχο την παροχή θερμοκρασίας και τη βελτίωση της γονιμότητας. Λειτουργεί ως εντερικό αποτοξινωτικό. Ιδανικό για την καταπολέμηση των αλλαγών της θερμοκρασίας λόγω της ανισορροπίας του γιν και των εξάψεων στην εμμηνόπαυση.

Σε συναισθηματικό επίπεδο: Το αιθέριο έλαιο τζίντζερ διεγείρει την ενέργεια και ταυτόχρονα βοηθά στην καταπολέμηση της νευρικής εξάντλησης, ανακουφίζοντας από την κούραση και τη χρόνια κόπωση. Μεταδίδει θερμότητα στην καρδιά και ανακαλύπτει τα αδρανή συναισθήματα. Ενισχυτικό μνήμης, λειτουργεί με καταστάσεις απάθειας και παραίτησης. 

Το άρωμα

Πικάντικο, ξινόπικρο άρωμα

Περιγραφή

Το αιθέριο έλαιο τζίντζερ ή επίσημα το έλαιο ρίζας Zingiber , που εξάγεται με απόσταξη ατμού από τις ξηρές ρίζες, ενισχύει τη μνήμη και ενθαρρύνει τη συγκέντρωση.

Το αιθέριο έλαιο τζίντζερ πιστεύεται ότι προέρχεται από την Ινδία και ήταν ένα από τα πρώτα μπαχαρικά που έφτασαν στην Ευρώπη από την Ασία. Οι ευεργετικές του ιδιότητες έχουν εκτιμηθεί ανά τους αιώνες, ενώ έχουν ήδη αναφερθεί από τον Κινέζο φιλόσοφο Κομφούκιο, από τον Διοσκουρίδη και στο Κοράνι. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν επίσης στη διπλή του λειτουργία ως φάρμακο και μπαχαρικό. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το καλλιεργούσαν και το χρησιμοποιούσαν στα τρόφιμα με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των επιδημιών. Ο Διοσκουρίδης το συνέστησε για την ενεργοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος.

Είναι γνωστό για τη μεγάλη αντιφλεγμονώδη ισχύ του και συνιστάται η ενσωμάτωσή του στη διατροφή σε καθημερινή βάση για την καταπολέμηση των φλεγμονωδών καταστάσεων και συγκεκριμένα σε περίπτωση αρθρίτιδας.

Έχει μεγάλη θερμογόνο και αλκαλική δύναμη. Λόγω της βοτανικής του ευαισθησίας, απαιτείται ασιατική καλλιεργητική προέλευση αφού το αμερικάνικο τζίντζερ είναι ιδιαίτερα όξινο, καθιστώντας τη χρήση του επικίνδυνη.

Είναι ένα από τα αιθέρια έλαια που βοηθούν στην εξισορρόπηση των συνθέσεων. Παρόμοιο με το λεμόνι αλλά με ελαφρώς γιανγκ πολικότητα. Επιλογή μαζί με κύμινο για κύριες συνθέσεις που στοχεύουν στην εξισορρόπηση του πεπτικού συστήματος με περίσσεια ενέργειας γιν.

Δραστικά συστατικά

Alpha Zingiberene, Beta Sesquiphelandrene, Beta Bisabolene

Συστατικά

ZYNGIBER OFFICINALE (GINGER) ROOT OIL, LIMONENE*, LINALOOL*, GERANIOL*, CITRAL*, CITRONELLOL*, FARNESOL*.

*Φυσικά συστατικά αιθέριων ελαίων 

Τρόπος Χρήσης

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ:

Χρήση μόνο στο σώμα: συνιστούμε αναλογία 97% Carrier Oil συν 3% αιθέριο έλαιο, που σημαίνει 6 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο ανά 10 ml του carrier oil.

ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:

Διαχύτης: συνιστάται η χρήση διαχυτών χωρίς θερμότητα όπως το ALQVIMIA diffuser, καθώς η θερμότητα τροποποιεί τις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Χρησιμοποιήστε το πολύ 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο στο διαχύτη.

Μπάνιο ή jacuzzi : εφαρμόστε το πολύ 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο στο νερό του μπάνιου.

Εισπνοή ατμού: εφαρμόστε το πολύ 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε μια κατσαρόλα με περίπου 1-2 λίτρα ζεστό νερό και εισπνεύστε καλύπτοντας το κεφάλι και την κατσαρόλα με μια πετσέτα, για να διατηρηθεί ο ατμός για περισσότερο.

Προφυλάξεις: Τοπική χρήση. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια σας και άλλες ευαίσθητες περιοχές. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού ή με οποιαδήποτε άλλη ιατρική θεραπεία. Ορισμένα αιθέρια έλαια είναι ευαίσθητα στο φως, επομένως μην εκθέτετε το δέρμα στον ήλιο μετά τη χρήση. Φυλάσσετε σε δροσερό (<25ºC), ξηρό μέρος, μακριά από το φως. Εύφλεκτο.

Προσοχή: ελάχιστα διαθέσιμα τεμάχια!

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Πραγματοποιήστε αγορές με ασφάλεια
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
για αποστολές σε όλη την Ελλάδα
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ
Παγκοσμίως αναγνωρισμένα προϊόντα
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
visavisa masteromastero mastercardmastercard masterpassmasterpass mastercardmastercard safekeysafekey dinersdiners American ExpressAmerican Express