THE MOLECULE: Coumarin
Η πρωταρχική κραυγή της αρωματοποιίας.Η κουμαρίνη αποτέλεσε το πρώτο μόριο το οποίο επέτρεψε στους αρωματοποιούς να αποκοπούν από το παρελθόν και να ακολουθήσουν κάτι νέο και αφαιρετικό . Αρχικά χρησιμοποιήθηκε από την ανατρεπτική Fougère Royale το 1882 αποτελώντας ένα συνθετικό θαύμα που πυροδότησε μια καινούργια εποχή καλλιτεχνικής έκφρασης. Το όνομα του, kumaru, προερχόμενο από τοπικές διαλέκτους του Αμαζονίου χρησιμοποιείται για να περιγράψει το δέντρο Tonka bean και μας συστήνει την κουμαρίνη όχι μόνο ως κομμάτι της σύγχρονης αρωματοποιίας αλλά και ως βασικό συστατικό στην βιομηχανία αρωμάτων.
Primal Modernity
Για την αναγέννησή και την επιστροφή της κουμαρίνης στον αυθεντικό της μοντερνισμό ,ο Frank Voelkl έπρεπε να απαλλαγεί από την βαθύτατη εξάρτηση του για την ζάχαρη προκειμένου να ελευθερώσει την ψυχή του. Αντί να εστιάσει στο αμυγδαλένιο άρωμα, επικεντρώθηκε στην αληθινή φύση του μορίου, την μυρωδιά του φρέσκου χόρτου. Τα δροσερά, αφρώδη μούρα κέδρου, το κάρδαμο και το κρεμώδες ξύλο Palo Santo - που χρησιμοποιείται ως θυμίαμα στις ιερές τελετουργίες του Ισημερινού - ρίχνουν μια ακτίνα φωτός στη βουκολική μπάλα. Στη συνέχεια, ο φανταχτερός της κρόκος δίνει φωτιά, απελευθερώνοντας καμένες νότες καφέ, θυμίαμα και οδύνη, απελευθερώνοντας τα πιο σκοτεινά ένστικτα του psy_cou.Όπως οι ψυχές, έτσι και τα αρώματα είναι φτιαγμένα από σκιές και φως.
Ο ΑΡΩΜΑΤΟΠΟΙΟΣ : Frank Voelkl