Εκτός από τα μαλλιά και τα δόντια σας μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσετε να βουρτσίζετε και το σώμα σας; Λίγα λεπτά την ημέρα αρκούν για να σας πείσουν για τα οφέλη στην ομορφιά και στην υγεία σας!

Η τεχνική του βουρτσίσματος είναι χρόνια γνωστή σε θεραπείες spa και μασάζ για την αναζωογόνηση, διέγερση και αποτοξίνωση που επιτυγχάνει εξωτερικά και εσωτερικά.

Όντας το μεγαλύτερο όργανο, το δέρμα θεωρείται υπεύθυνο για την αποβολή του ενός τρίτου σχεδόν από τις συνολικές ακαθαρσίες του σώματος. Το στεγνό βούρτσισμα είναι ένας από τους πιο εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να τονώσετε το λεμφικό σας σύστημα, να βοηθήσετε το σώμα να μεταβολίσει πιο δραστικά τις τοξίνες, να περιορίσετε την κατακράτηση υγρών και φυσικά την εμφάνιση της κυτταρίτιδας!

Μόνο 3 ή 4 λεπτά βουρτσίσματος την ημέρα θα κάνουν μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση και στην υγεία του δέρματος σας αποκαλύπτοντας σταδιακά ένα πιο λαμπερό, απαλό και σφριγηλό δέρμα.

Energy boost

Το body brushing ενισχύει την υγεία της κυκλοφορίας του αίματος επιταχύνοντας τη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα και στους ιστούς. Αυτό με τη σειρά του βοηθά στην αύξηση παραγωγής κολλαγόνου. Καθώς η ροή του αίματος αυξάνεται και η κυκλοφορία διεγείρεται από το βούρτσισμα, μία σημαντική αύξηση ενέργειας παρατηρείται σε δέρμα, σώμα και πνεύμα. Αυτός είναι και ο λόγος που το βούρτσισμα προτείνεται πρωί αντί για βράδυ.

How to

Πριν ή μετά το ντουζ ξεκινήστε βουρτσίζοντας από τα δάχτυλα των ποδιών και προς τα πάνω με μεγάλες σταθερές κινήσεις και φορά προς το πίσω μέρος των μηρών και των γλουτών για να στοχεύσετε την κυτταρίτιδα. Βουρτσίστε την κοιλιά και το στομάχι με αντίθετη φορά από τους δείκτες του ρολογιού και συνεχίστε ανεβαίνοντας στα χέρια προς την καρδιά. Η βούρτσα που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι απαλή και να μην τραυματίζει την επιδερμίδα όπως αυτή της Voya από φυσικά υλικά.
Συνδυάζοντας τη με τα βραβευμένα προϊόντα σώματος της Voya, θα εντυπωσιαστείτε από τη δράση της ενώ η πρακτική της θήκη από οργανικό βαμβάκι σας επιτρέπει να συνεχίσετε το βούρτσισμα και στις διακοπές!


Το στεγνό βούρτσισμα βοηθάει την επιδερμίδα να απαλλαγεί από το στρώμα νεκρών κυττάρων ώστε να απορροφήσει καλύτερα στη συνέχεια το λάδι ή την ενυδατική κρέμα σώματος. Εάν επιλέξετε το βούρτσισμα μετά το ντουζ μπορείτε να προσθέσετε το λάδι επάνω στη βούρτσα για να μεγιστοποιήσετε τη δράση του.