Ταυτόχρονα με την εξάπλωση του Covid-19 μία νέα λέξη προστέθηκε στο urban λεξικό ομορφιάς: maskne. Από τις λέξεις mask (μάσκα) και ακμή (acne) το νέο trend στην περιποίηση του δέρματος έχει να κάνει με τα προβλήματα που δημιουργεί η πολύωρη ή λανθασμένη χρήση μάσκας.  

Μπορεί η μάσκα να είναι πλέον απαραίτητη για την προστασία της υγείας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσετε το υπέροχο δέρμα σας στο βωμό του covid! Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και προστατέψτε την επιδερμίδα σας από σπυράκια, ερεθισμούς ή άλλες δερματολογικές παθήσεις. 

1) Η πρώτη και σπουδαιότερη συμβουλή αφορά τη σωστή χρήση της μάσκας. Πάντα να πλένετε ή να απολυμαίνετε καλά τα χέρια σας πριν φορέσετε μάσκα. Μην αγγίζετε τη μάσκα με βρώμικα χέρια κατά τη διάρκεια της χρήσης της και μην φοράτε περισσότερο από μία φορά τις μάσκες μιας χρήσης! Εάν έχετε επιλέξει υφασμάτινη μάσκα προστασίας τότε βεβαιωθείτε ότι την πλένετε καθημερινά με ζεστό νερό και σαπούνι. Καλό είναι να έχετε μαζί σας και μια δεύτερη μάσκα σε περίπτωση που λερωθεί και πάντα να την αλλάζετε όταν την αισθάνεστε "υγρή". 

Η βασική αιτία πρόκλησης μολύνσεων και ερεθισμών στο δέρμα είναι η υγρασία που δημιουργεί η μάσκα στα σημεία του προσώπου που καλύπτει. 

2) Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό προσώπου που καθαρίζει σε βάθος τους πόρους, καταπραύνει τους ερεθισμούς και προσφέρει ταυτόχρονα αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδης ιδιότητες όπως το Moor Cream Cleanser της Omorovicza

3) Ενισχύστε την οξυγόνωση του δέρματος με το Oxygen Booster της Omorovicza, ένα -άμεσης δράσης- δροσερό και καταπραϋντικό λεπτόρευστο gel, με καινοτόμο σύστημα χορήγησης οξυγόνου στο δέρμα που βελτιώνει την οξυγόνωση του δέρματος και διεγείρει την ανάπλαση της επιδερμίδας.

4) Αποφύγετε να φοράτε "βαρύ" makeup κάτω από τη μάσκα ιδιαίτερα αν έχετε λιπαρό δέρμα γιατί μπορεί να βγάλετε σπυράκια. Εάν προκύψει κάποιο σπυράκι αντιμετωπίστε το τοπικά με ένα στοχευμένο προϊόν όπως το Gel SOS της LABIOMER που μειώνει το υπερβολικό σμήγμα και ελαχιστοποιεί το πρήξιμο βοηθώντας στη γρήγορη εξάλειψή τους.

5) Εάν η μάσκα σας προκαλεί ερεθισμούς και κοκκινίλες απλώστε μία καταπραυντική μάσκα για ευαίσθητη επιδερμίδα. Σας προτείνουμε την Calming Mask της Susanne Kaufmann που ανακουφίζει αμέσως την κοκκινισμένη και ερεθισμένη επιδερμίδα περιέχοντας έναν εξαιρετικά ισορροπημένο φυτικό ενεργό συνδυασμό γνωστό για την αντιφλεγμονώδη, χαλαρωτική και ηρεμιστική επίδρασή του. Κατάλληλη για ευαίσθητη επιδερμίδα, επιρρεπή σε ερυθρότητα και φλεγμονή είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε!

6) Ενισχύστε την φυσική προστασία της επιδερμίδας σας με μία ενυδατική κρέμα που προστατεύει το δέρμα από εξωτερικές επιθέσεις. Η La Haute Tolerance της LABIOMER με ειδική σύνθεση για ευαίσθητα δέρματα ενυδατώνει και παράλληλα ενισχύει τις ικανότητες αυτοάμυνας του δέρματος ενάντια στις επιθέσεις.