VETIVER ESSENTIAL OIL View larger

VETIVER ESSENTIAL OIL

ALQVIMIA- Αιθέριο έλαιο

60,00€

ALQAE82501

 0gm

less plus

10ml

Δράση

Καλλυντικό επίπεδο: Το αιθέριο έλαιο βετιβέρ είναι ένα αναζωογονητικό τονωτικό, θρεπτικό και ενυδατικό για ξηρό, αφυδατωμένο ή ερεθισμένο δέρμα. Είναι ένα καλό αναπλαστικό με δράση κατά των ρυτίδων και των ραγάδων και διαθέτει έντονες επουλωτικές ιδιότητες (ιδιαίτερα χρήσιμο για ουλές, σημάδια, ραγάδες).

Θεραπευτικό Επίπεδο: είναι αιθέριο έλαιο με καταπραϋντική, και αντισηπτική δράση.

Ψυχολογικό επίπεδο: Το αιθέριο έλαιο βετιβέρ συνδέεται με την ενέργεια της προστασίας. Παρέχει πατρική ενέργεια που συνδέεται με την ειλικρίνεια, την ανδρική αγάπη, την ιδιοσυγκρασία και το πνεύμα. Είναι καλό αιθέριο έλαιο σε καταστάσεις με αστάθεια, τραύματα με την πατρική φιγούρα και απώλεια εμπιστοσύνης στο αρσενικό. Βοηθά να κατανοήσουμε και να ακούσουμε την κίνηση της ενέργειας γιανγκ.

Έχει θρεπτική και ενυδατική δράση για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας, αναπλαστική δράση, αντιρυτιδική και κατά των ραγάδων, κατάλληλη για θεραπείες αντιγήρανσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θεραπείες σώματος ή/και προσώπου, καθώς είναι αναζωογονητικό τονωτικό. Και παρέχει ένα κατάλληλο περιβάλλον για παροχή και λήψη προστασίας κατά τη χρήση του. 

 

Το άρωμα

Ξυλώδες, εξωτικό, "ζεστό" άρωμα.

Περιγραφή

Το αιθέριο έλαιο βετιβέρ βοηθά στη σύνδεση του σώματος και του νου ενώ ενθαρρύνει την πνευματική ανάπτυξη και τη σοφία ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση.

Στην Ανατολή, το βετιβέρ χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα. Τα πράσινα συστατικά του φυτού πλέκονται για να σχηματίσουν αρωματικές ταπετσαρίες που κρέμονται από παράθυρα και πόρτες έτσι ώστε το χαλαρωτικό, αναζωογονητικό αντιπαρασιτικό άρωμα να μπαίνει στα σπίτια με τα ρεύματα αέρα. Το αιθέριο έλαιο βετιβέρ είναι μια από τις πιο σημαντικές πρώτες ύλες στην αρωματοποιία. Χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητικό και επίσης ως αρωματικό συστατικό.

Το λάδι βετιβέρ και ο ατμός που αποστάζεται από τις ρίζες του, χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην αρωματοθεραπεία. Το άρωμα αυτού του αιθέριου ελαίου χαλαρώνει την ένταση και το στρες, δημιουργώντας μια αίσθηση γαλήνης.

Οι ιδιότητες που έχει αυτό το Αιθέριο Έλαιο σε καλλυντικό επίπεδο είναι πολλαπλές: αντιμικροβιακές, εντομοαπωθητικές, ηρεμιστικές και αντιοξειδωτικές. Προστατεύει το δέρμα και τα μαλλιά από τις οξειδωτικές διεργασίες. Εξισορροπεί το δέρμα με τάση ακμής. Έχει θεραπευτική και κατευναστική δύναμη.

Είναι τέλειο για την προετοιμασία αναζωογονητικών λουτρών.

Δραστικά συστατικά

Isovalencenol, Khumisol, Alpha-vetivenol

Συστατικά

VETIVERIA ZIZANOIDES ROOT OIL, LIMONENE*, ISO EUGENOL*.

*Φυσικά συστατικά αιθέριων ελαίων 

Τρόπος Χρήσης

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ:

Χρήση στο πρόσωπο: προτείνουμε ανάμειξη με κάποιο φυτικό/βοτανικό έλαιο (έλαιο βάσης) πχ αμυγδαλέλαιο, καροτέλαιο, βαλσαμέλαιο, έλαιο καρπού αγριοτριανταφυλλιάς, σιτέλαιο) σε αναλογία 99% έλαιο βάσης συν 1% αιθέριο έλαιο. Αυτό μεταφράζεται σε 2 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο για κάθε 10 ml του ελαίου βάσης.

Χρήση στο σώμα: συνιστούμε αναλογία 97% έλαιο βάσης συν 3% αιθέριο έλαιο, που σημαίνει 6 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο ανά 10 ml του ελαίου βάσης.

ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:

Διαχύτης: συνιστάται η χρήση διαχυτών χωρίς θερμότητα όπως το ALQVIMIAdiffuser, καθώς η θερμότητα τροποποιεί τις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Χρησιμοποιήστε το πολύ 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο στο διαχύτη.

Μπάνιο ή jacuzzi : εφαρμόστε το πολύ 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο στο νερό του μπάνιου.

Εισπνοή ατμού: εφαρμόστε το πολύ 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε μια κατσαρόλα με περίπου 1-2 λίτρα ζεστό νερό και εισπνεύστε καλύπτοντας το κεφάλι και την κατσαρόλα με μια πετσέτα, για να διατηρηθεί ο ατμός για περισσότερο.

Προφυλάξεις: Τοπική χρήση. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια σας και άλλες ευαίσθητες περιοχές. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού ή με οποιαδήποτε άλλη ιατρική θεραπεία. Ορισμένα αιθέρια έλαια είναι ευαίσθητα στο φως, επομένως μην εκθέτετε το δέρμα στον ήλιο μετά τη χρήση. Φυλάσσετε σε δροσερό (<25ºC), ξηρό μέρος, μακριά από το φως. Εύφλεκτο.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Πραγματοποιήστε αγορές με ασφάλεια
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
για αποστολές σε όλη την Ελλάδα
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ
Παγκοσμίως αναγνωρισμένα προϊόντα
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
visavisa masteromastero mastercardmastercard masterpassmasterpass mastercardmastercard safekeysafekey dinersdiners American ExpressAmerican Express