LAVENDER ESSENTIAL OIL View larger

LAVENDER ESSENTIAL OIL

ALQVIMIA- Αιθέριο έλαιο

49,00€

ALQAE40101

 0gm

10ml

Δράση

Καλλυντικό Επίπεδο: προστατευτικό δέρματος, αναπλαστικό, αποσμητικό, καταπραϋντικό, εξισορροπητικό.

Θεραπευτικό Επίπεδο: αναλγητικό, αντικαταθλιπτικό, αντιρευματικό, διουρητικό, βακτηριοκτόνο, αντιφλεγμονώδες, καταπραϋντικό, απολυμαντικό.

Συναισθηματικό Επίπεδο: εξισορροπεί τα συναισθήματα, εξαγνίζει και βοηθά στον ύπνο.

Το άρωμα

Εντονο ρουστίκ άρωμα

Περιγραφή

Το Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας, ή επιστημονική ονομασία έλαιο Lavandula angustifolia (λεβάντα), λαμβάνεται από την απόσταξη με ατμό φρέσκων λουλουδιών και είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και ευρέως χρησιμοποιούμενα Αιθέρια Έλαια. Εξισορροπεί τα συναισθήματα και το δέρμα, δημιουργεί ατμόσφαιρα ειρήνης και αρμονίας, καθαρίζοντας το περιβάλλον από κακές δονήσεις και ενέργειες. Ευνοεί την πνευματική ανάπτυξη, ενσωματώνοντας την πνευματικότητα στην καθημερινή ζωή.

Το όνομά του προέρχεται από το λατινικό «lavare» που σημαίνει εξαγνίζω. Το φυτό είναι εγγενές στα βουνά κοντά στη Μεσόγειο. Σήμερα καλλιεργείται σε πολλά μέρη του κόσμου, ιδιαίτερα στη Γαλλία, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία και την Ισπανία. Ο Διοσκουρίδης το συνιστούσε, στην αρχαία Ελλάδα και η Αγία Χιλντεγκάρντ φον Μπίνεν είπε ότι συνέβαλε στη διατήρηση ενός αγνού χαρακτήρα και στάσης. Είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και χρησιμοποιημένα αιθέρια έλαια και ιδιαίτερα πολύτιμο καθώς για να λάβουμε 1 κιλό αιθέριο έλαιο λεβάντας απαιτούνται 250 κιλά φρεσκοκομμένα άνθη.

Ένα από τα 12 βασικά αιθέρια έλαια για να ξεκινήσετε να δουλεύετε με την αρωματοθεραπεία.

Ένα από τα μεγαλύτερα δερμοπροστατευτικά που υπάρχουν, ιδανικό για διαφορετικούς τύπους δερματικών παθήσεων, με εξισορροπηστική δράση στο λιπαρό δέρμα και τις ιδιότητες αναγέννησης των ιστών. Απαραίτητο σε κάθε φόρμουλα λαδιού μασάζ που στοχεύει στην επίτευξη συναισθηματικής ισορροπίας και αίσθησης εσωτερικής γαλήνης.

Δραστικά συστατικά

Linalyl Acetate,Linalool

Συστατικά

LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, LIMONENE*, LINALOOL*, GERANIOL*, COUMARIN*.

*Φυσικά συστατικά αιθέριων ελαίων 

Τρόπος Χρήσης

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ:

Χρήση στο πρόσωπο: προτείνουμε ανάμειξη με κάποιο φυτικό/βοτανικό έλαιο (carrieroil) πχ αμυγδαλέλαιο, καροτέλαιο, βαλσαμέλαιο, έλαιο καρπού αγριοτριανταφυλλιάς, σιτέλαιο) σε αναλογία 99% carrieroil συν 1% αιθέριο έλαιο. Αυτό μεταφράζεται σε 2 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο για κάθε 10 ml του carrier oil.

Χρήση στο σώμα: συνιστούμε αναλογία 97% Carrier Oil συν 3% αιθέριο έλαιο, που σημαίνει 6 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο ανά 10 ml του carrier oil.

ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:

Διαχύτης: συνιστάται η χρήση διαχυτών χωρίς θερμότητα όπως το ALQVIMIAdiffuser, καθώς η θερμότητα τροποποιεί τις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Χρησιμοποιήστε το πολύ 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο στο διαχύτη.

Μπάνιο ή jacuzzi : εφαρμόστε το πολύ 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο στο νερό του μπάνιου.

Εισπνοή ατμού: εφαρμόστε το πολύ 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε μια κατσαρόλα με περίπου 1-2 λίτρα ζεστό νερό και εισπνεύστε καλύπτοντας το κεφάλι και την κατσαρόλα με μια πετσέτα, για να διατηρηθεί ο ατμός για περισσότερο.

Σάουνα: αραιώστε το πολύ 2 σταγόνες του παρασκευάσματος αιθέριων ελαίων για κάθε 500 ml που χρησιμοποιούνται στη σάουνα.

Σπρέι χώρου: διαλύστε 25 σταγόνες ανά 250ml νερού για να παρασκευάσετε ένα αποσμητικό-αρωματικό σπρέυ χώρου.

Προφυλάξεις: Τοπική χρήση. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια σας και άλλες ευαίσθητες περιοχές. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού ή με οποιαδήποτε άλλη ιατρική θεραπεία. Ορισμένα αιθέρια έλαια είναι ευαίσθητα στο φως, επομένως μην εκθέτετε το δέρμα στον ήλιο μετά τη χρήση. Φυλάσσετε σε δροσερό (<25ºC), ξηρό μέρος, μακριά από το φως. Εύφλεκτο.

Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Πραγματοποιήστε αγορές με ασφάλεια
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
για αποστολές σε όλη την Ελλάδα
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ
Παγκοσμίως αναγνωρισμένα προϊόντα
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
visavisa masteromastero mastercardmastercard masterpassmasterpass mastercardmastercard safekeysafekey dinersdiners American ExpressAmerican Express